Instagram marketing felsőfokon

#followmarketing

Instagram algoritmus hack - Szendvics módszer

2018. december 19. - Farkas Bálint 444

Nagyobb elérésre és több lájkra akarsz szert tenni Instagramon? Fizetett hirdetés helyett mutatunk egy ütős tippet!

A módszer ütőkártyája, hogy az Instagram algoritmus működését használja ki. Korábban a felhasználóknak megmutatott posztok rangsorolása időrendben történt, azonban ez a Facebookhoz hasonlóan az Instagramon is megváltozott. Most időrend helyett az algoritmus, érdeklődés szerint rangsorolja a posztokat. A közzététel után megmutatja a posztod az elkötelezett un. „barátzónában” lévő felhasználóknak, és az ő reakciójuk alapján osztja tovább a többi követődnek. Biztosan te is észrevetted már, ha egy posztra az elején gyorsan és sok lájk érkezik, akár 2-3-szor is jobban teljesít, mint a profilod többi tartalma.

subway_subkesz2.JPG

Keresd meg a miértet! Mi az, amire igazán harapnak a követőid?

  • Egy kép a színfalak mögül?
  • Nyereményjáték?
  • Idézetes képek?
  • Oktató tartalmak?

Ha megvan, használd ezt a formátumot vagy tartalmi elemet tudatosan!

A szendvics módszer lényege:

Illessz be két jól futó poszt közé olyan tartalmat, amiről tudod, hogy nem szokott kiemelkedően teljesíteni, de mégis fontosnak tartod megosztani. Ilyenkor tudsz eladni, oktatni, vagy szívednek kedves tartalmat közölni. A két ütős bejegyzés miatt az Instagram algoritmus erről a posztról is azt fogja feltételezni, hogy érdekli a követőidet és megemeli az elérését. Így a fontosnak tartott üzeneted többen látják és több lájk fog rá érkezni.

make-videos-for-instagram-1-1280x504_66666666667-c-default.jpg

Tehát: érdekes poszt – fontos tartalom – érdekes poszt

Ha követed a módszert, nőni fognak az eléréseid és több emberhez tudod reklámozás nélkül eljuttatni a fontosnak vélt tartalmad. Próbálj ki többféle formátumot, variáld a posztok tartalmát és mindig törekedj a 3-as egység megtartására. A követőid a tudatosan alkalmazott stratégia hatására elkötelezettebbek lesznek feléd és lényegesen jobb eredménnyel tudsz majd eladni vagy márkát építeni a platformon. Hajrá!

Kérdésed van? Írj nekünk a followmarketing.hu oldalon ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://followmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr3614500370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása