Instagram marketing felsőfokon

#followmarketing

Az Instagram az új Facebook?

2018. május 17. - KovácsL

Biztosan te is hallottál már az Instagram applikációról, amely telefonra van optimalizálva. Ez a platform képmegosztónak indult, ami ma már videóval is bővült és rengeteg új funkció érkezik hónapról-hónapra.
instagram-3391847_1920.jpg

A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel különböző filterekkel/szűrőkkel és leírásokkal ellátva. Ezen kívül beállíthatják az elkészült kép/videó helyét, megjelölhetnek rajta embereket, és hashtageket használva eljuttathatják a célközönséghez a posztot.

Ahogy a Facebook-on, úgy az Instán is tudod kedvelni, kommentelni, megosztani más személyek posztját, és követni az ő profilját, hogy a hírfolyamodban megjelenjen a frissen feltöltött képei.

Miért lenne az új Facebook az Instagram?

Eleinte fiatalok kezdték el tömegesen használni az Instát. 5-7 évvel ezelőtt szintén zenész Facebookon is ez látható volt. Jelenleg a 10-35 éves aktív korosztály található meg az Instán, akik inkább a tehetősebb életmódú réteget alkotják.

A Facebook folyamatosan csökkenti az elérést a vállalkozások részére, hogy egyre több hirdetést indítsanak el, ami természetesen pénzbe kerül. Ennek okán a cégek tömegesen regisztrálnak az Instára, hogy elérjék az embereket organikusan.

Még mindig van hely az Instán

A fiatalok közül igen ritka jelenség, ha valaki nem használja vagy nem ismeri az applikációt. 2,1 millió magyar az utolsó információ arról, hogy ennyien vagyunk megtalálhatóak a felületen.
Jelen pillanatban a leggyorsabban növekvő közösségi média. Ha vállalkozással bírsz, vagy szimplán keresül egy új, menő platformot a közösségi médiában, akkor érdemes mielőbb regisztrálnod és használnod az Instát!

Statisztikák

Engedd meg, hogy megmutassak néhány adatot, ami egyértelműen bizonyítja, hogy 2018-ban az Instagram az egyik legjobb (ha nem a legjobb) felület a vevő és követőszerzésre, illetve márkaépítésre:

  1. Az Instagramon 58-szor nagyobb valószínűséggel köteleződik el valaki egy termék, egy szolgáltatás, vagy egy egyszerű oldal mellett, mint a Facebookon.

  2. Az Instagramon a követőid 30-50 százalékát is elérheted! (A Facebookon ez a szám valahol 6 és 10 százalék között mozog)

  3. Az Instagram a leggyorsabban növekvő közöségi platform a világon!

  4. Az Instagramon több, mint 2.1 milló magyar felhasználó van fent!

  5. Jelenleg a közösségi platformok közül az Instagram van a legnagyobb hatással a fogyasztási szokásokra, mintegy 51 százalékos aránnyal, ami a Facebook esetében csupán 23 százalék, a Pinterest esetében pedig 22 százalék.

A bejegyzés trackback címe:

https://followmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr7713900748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása