Instagram marketing felsőfokon

#followmarketing

5 ok, amiért kikövetnek téged Instagram-on

2018. február 27. - KovácsL

Jelentős időt és energiát fordítottál a követők szerzésére Instagram-on, de végül elveszíted egy részét? Ennek különböző okai lehetnek, aminek nagy része a profil használójára vezethető vissza.

instagram-tablet-device-technology-159435.jpeg

Megemlítünk 5 indokot, hogy miért követik ki az emberek az Instagram fiókod. Bármelyik is jellemző rád, soha ne felejtsd el, hogy az Instán olyan posztokat kell gyártanod, amelyek érdekli a célközönséged.

1. Elkötelezettség hiánya

Az Instagram egy közösségi csatorna, ahol az emberek meg akarnak valamit osztani. Ezért neked is ezt kell tenned. Oszd meg velük a te történéseidet, eseményeidet, céljaidat...stb. Bíztasd őket kommentelésre, likeolásra és megosztásra. Vedd fel velük a kapcsolatot: szólj hozzá, likeold, akár oszd meg a közönséged képeit. Kerülj velük olyan kapcsolatban, ami miatt "hűségesek" lesznek hozzád.

2. Túl érzelmes posztok

Ezzel konkrétan ki lehet nyírni a közönség követését. Írásban nehéz úgy kommunikálni, hogy mindenkinek ugyanúgy menjen át az üzenet, ahogy a szerző gondolja. Itt nincs non-verbális kommunikáció, ezért törekedni kell a mérlegelésre a poszttal kapcsolatban.
Tedd fel magadnak a kérdést: túl lépted-e bármelyik határt? (megjegyzés: nem gond, ha feszegeted!)

3. Túl sok poszt egyszerre

Túlzásba tudják ezt is vinni az üzleti accountok és a felhasználók. Azon kívül, hogy idegesítő, nem ad egy idő után akkora értéket az account, mint az, aki hetente 3-5x oszt meg valamit. Egy nap elég egy poszt - néhány kivétel van ez alól.

 pexels-photo-800133_1.jpeg

4. Ellentmondások aközött, amit mondasz és amit teszel

Például minden napra ígérsz valami hihetetlenül értékes dolgot, de tegyük fel kifogysz az ötletekből egy hétre. Ekkor érdemes szintén megfogalmazni magadba, hogy amit ígérsz, azt ténylegesen teljesíteni fogod.

5. Szegényes minőségű képek, videók

Nincs annál bosszantóbb, mikor egy olyan platformon gyatra posztot osztanak meg, ahol a minőség nélkülözhetetlen.

+1. Posztok újraosztása többször is

Nem az újraposztolással van a gond, hanem mikor 1 héten 3x megy ki ugyanaz a poszt. A követők nem ugyanarra kíváncsiak vasárnap, mint amit kedden kaptak.

 

►►►►

Kérdésed van? Szeretnéd velünk felvenni a kapcsolatot?
Küldj nekünk e-mailt a hello@followmarketing.hu -ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://followmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr5413698380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása